Duurzame Inzetbaarheid

Het personeelsbestand van organisaties raakt steeds meer vergrijsd en van werknemers wordt verwacht dat zij steeds langer doorwerken.

Duurzame inzetbaarheid is een hot issue.
Het personeelsbestand van organisaties raakt steeds meer vergrijsd en van werknemers wordt verwacht dat zij steeds langer doorwerken. De uitdaging is dan ook om alle werknemers, zowel jong als oud, tot het eind van hun loopbaan zo goed mogelijk bij het arbeidsproces te betrekken. Dit kan door het ontwikkelen van organisatiebreed vitaliteitsbeleid. Fitte medewerkers zijn namelijk gemotiveerder, productiever en minder vaak ziek.

Naast vitaliteitsbeleid draagt ook het innovatief organiseren van het werk bij aan een organisatie die optimaal gebruik maakt van haar personeelsbestand. Je kunt hierbij denken aan het stimuleren van een leercultuur zodat medewerkers kennis hebben van de meest recente ontwikkelingen binnen het vakgebied van uw organisatie.

Is je organisatie vitaal genoeg voor de toekomst?
Zie je mogelijkheden voor het innovatief organiseren van het werk en de processen? Onze adviseurs denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar atlas@atlasadvies.com of telefonisch contact opnemen via 088-2020400. Uiteraard ben je ook van harte welkom op locatie in Goor en Utrecht.

Ik accepteer de algemene voorwaarden van Atlas Advies* zie Privacybeleid

Senior consultant Sabine ter Haar helpt je graag verder

atlas@atlasadvies.com | 088-2020400

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Atlas Advies

Werken met beleid